Wat is er zo specialistisch aan de revalidatie bij ENRGY Revalidatie?

door | 1 mei 2017 | revalideren

Het woord “revalidatie” kan door iedere behandelaar gebruikt worden. Echter, Medisch specialistische revalidatie is behoorlijk wat meer.

Het betekent dat de zorg  geboden wordt door gespecialiseerde behandelaren, die specifiek opgeleid en getraind zijn om de lastigere problemen waar je tegenaan loopt, samen met je op te pakken.  Het geheel staat onder leiding van een medisch specialist: de revalidatiearts. Deze arts doet een uitgebreide intake, waarbij hij ook, als nodig, de gegevens beoordeelt zoals die in de loop van de tijd door andere dokters zijn verzameld. Op die manier kan de revalidatiearts overleggen met dokters die eerder in je ziektevoorgeschiedenis met je bezig zijn geweest.

De revalidatiearts luistert, denkt en spreekt mee in het beloop van de behandeling. Hij stuurt het hele proces. Dit is duidelijk anders dan een eenvoudige revalidatie bij de fysiotherapiepraktijk. En dit is ook echt anders dan bij andere revalidatiecentra. Ik kom nog teveel patiënten tegen die ergens geweest zijn waar ze na een intake door “een-of-andere-dokter -of-therapeut-of-zo” in een groepsbehandeling aan de slag gaan met allerlei apparaten. Hierbij wordt het individu vergeten. Het verbaast me dat er mensen zijn die op zo’n manier opknappen. Bij ENRGY Revalidatie gaan we specialistisch en op het individu gericht te werk.

Bij jouw revalidatie is een heel behandelteam aan de slag dat nauw samenwerkt. We noemen dit “interdisciplinair”;  de leden van het behandelteam werken niet naast of ná elkaar, maar nadrukkelijk mét elkaar. Iedereen werkt vanuit zijn eigen professionele kracht, maar weet ook precies wat de ander doet. Door de behandelingen goed op elkaar af te stemmen, kunnen problemen beter worden aangepakt. We overleggen frequent over wat jij meemaakt, je zult dat zelf merken. Alleen met zo’n team ben je in staat om het meeste uit je behandeltraject te halen.

Medisch specialistische revalidatie betekent bij ons: een op ieder moment samenwerkend team bestaande uit behandelaars en jijzelf!

Ik voelde me gehoord en serieus genomen. Ook werd me een spiegel voorgehouden betreft mijn eigen reactie op gebeurtenissen. Vooral de rust die ze uitstraalden en het vertrouwen dat het beter ging worden was erg fijn!

Wil je ook snel geholpen worden?

Spreekt het verhaal van ENRGY Revalidatie je aan? Meld je dan direct aan!

Meld je aan