Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat ik met een behandeling kan beginnen?
Voor een behandeling bij ENRGY Revalidatie hoef je niet lang te wachten! Wij werken op zo’n manier dat je binnen 3 dagen reactie van ons krijgt op een aanmelding of vraag (via de website of per telefoon). Je kunt daarna binnen twee weken terecht voor een intake, en als er een indicatie is voor behandeling kan die binnen 1-2 weken daarna al starten!
Hoeveel behandelingen worden er vergoed?
Bij de fysiotherapeut of psycholoog ben je gewend dat er een maximum aantal behandelingen wordt vergoed. Dit geldt niet voor de specialistische revalidatie. De vergoeding gebeurt niet aan de hand van het aantal behandelingen maar aan de hand van DBC’s (diagnose behandel combinaties). Kijk ook eens naar de vragen die je hieronder op deze pagina nog ziet. Heb je nog meer vragen? Stel die dan gerust bij je eerste bezoek.
Wanneer kan ik bij jullie terecht?

Je bent bij ons aan het juiste adres:

  • Als je langer dan 3 maanden last hebt van lichamelijke klachten en al eerder in behandeling hiervoor bent geweest bij een fysiotherapeut in de 1e lijn.
  • Als je merkt dat de lichamelijke klachten effect hebben op hoe je je voelt.
  • Als je door jouw klachten moeite hebt (of zelfs helemaal niet meer lukt) om werk, vrijwilligerswerk, gezin, dag invulling, huishouden of sport vol te houden.
Hoe lang duurt een behandeltraject?
Een behandeltraject duurt bij ons gemiddeld 15 weken (3,5 maand).
Hoe intensief is zo’n behandeling?
Je hebt gemiddeld 2-3 verschillende momenten in de week therapie, waarbij er meerdere afspraken per dagdeel kunnen zijn. Houdt er dus rekening mee dat je 3 dagdelen per week deelneemt aan therapie.
Wordt mijn behandeling vergoed?
De revalidatiebehandeling bij ENRGY Revalidatie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen. Lees hier meer over de kosten
Is mijn behandeling 1 op 1 of ook in groepsverband?
Sommige activiteiten kunnen in groepsverband (kleine groepjes) plaatsvinden op van te voren vastgestelde dagen en tijden. Het merendeel van de behandeling is  1 op 1 met de revalidatiearts, psycholoog en/of fysiotherapeut.
Hoe ziet zo’n traject er verder uit?

In het begin van een behandeltraject ligt de nadruk op inzichten en trainen, in de latere fase vooral op coachen en in de afrondende fase ligt de nadruk vooral op het zelf in stand kunnen houden en uitbouwen van de bereikte doelen.

Je bent niet alleen in de therapiemomenten bezig met je revalidatie, maar juist ook daarbuiten. De vaardigheden die je bij ons op locatie hebt geleerd, ga je toepassen in je vrije tijd, op je werk en thuis. Dit draagt enorm bij aan het revalidatieproces en -vorderingen.

Heb ik tijdens mijn behandeling altijd te maken met een Revalidatiearts, Fysiotherapeut én Psycholoog?
Het behandelteam is verschillend samengesteld,  maar bestaat in elk geval uit een fysiotherapeut en psycholoog. Wat dit voor je betekent, zal duidelijk worden tijdens de eerste afspraak met de revalidatiearts.
Kan ik via mijn Werkgever bij jullie in behandeling?
Indien je een werkgever hebt, kun je om toestemming vragen om contact met je werkgever op te nemen voor aanvullende begeleiding en vergoeding, zonder dat we jouw werkgever informeren over je gezondheidssituatie.
Kan ik me afmelden voor een afspraak?

Ja, dat kan! Mocht je een keer een afspraak niet kunnen nakomen, wil je dit dan minimaal 24 uur van tevoren laten weten? Bel dan 020-2203924 of mail naar info@enrgyrevalidatie.nl.

 

Wanneer afspraken niet tijdig worden afgezegd, wordt een bedrag van € 45,- in rekening gebracht. Deze kosten zijn geheel voor eigen rekening en kunnen niet bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

Staat jouw vraag er niet tussen? Je kunt ons contact met ons opnemen. We helpen je erg graag verder!

De locatie is ook leuk, aan het Vondelpark met parkeergelegenheid voor de deur. Als het een beetje lekker weer is, trainen we buiten in het park. Mijn rugklachten zijn zo goed als over en ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen.

Wil je ook snel geholpen worden?

Spreekt het verhaal van ENRGY Revalidatie je aan? Meld je dan direct aan!

Meld je aan